2023. Április 02., Vasárnap 
Kapcsolat elérhetőség

Cím: 2141 Bence u. 2.
Őri Gábor +36 20 317 28 13

E-mail: info@oriauto.hu
Ügyfélfogadás: Minden Pénteken 12h-tól 20h-ig a Bence utca 2-ben (Csömörön)


Ki van itt?
Oldalainkat 0 vendég böngészi

Oktató választás

Figyelem! Férfi vagy női oktató egyaránt választható

Oktatás

A tanfolyamra való felvétel módja: a tanuló az iskola ügyintézőjénél személyesen jelentkezik. A tájékoztató átolvasása után a jelentkezési lap átvétele, a megfelelő tanfolyam egyeztetése, írásbeli szerződés aláírása, első részlet befizetése. A tanfolyamok menete:

  1. Az elméleti tanfolyam elvégzése (Az elméleti oktatás helyszíne: 2141 Csömör Bence utca 2. vagy e-learning tanfolyam elvégzése (távoktatásos tanfolyam elvégzése.A TÁVOKTATÁSOS tanfolyam bármikor elkezdhető.)
  2. KRESZ vizsga
  3. A gépjárműkezelési oktatás megkezdése (minimum 9 óra)
  4. Forgalmi oktatás (városi min. 14 óra, országút 4 óra, éjszakai 2 óra)
  5. Forgalmi vizsga (vizsgaóra 1 óra) a vizsgára bocsátás feltétele a kötelező 30 óra vezetésen kívül 580 km levezetése
  6. Ez idő alatt a Vöröskeresztes elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzése. Eü. felmentés egészségügyi végzettség esetén, ill. meglevő jogosítvány mellett adható, aki nem rendelkezik felmentéssel, annak az iskola megszervezi a tanfolyamot.
  7. A jogosítvány kiállítása, az illetékes kormányhivatalban.

A teljes képzés várható minimális iőtartama a Tanuló szabadidejétől függően kb. 8-10 hét.

Elméleti vizsgát 3 hónappal a 17. életév betöltése előtt tehet a tanuló. Gyakorlati vezetésből vizsgára (járműkezelés, forgalom) 17. életév betöltése után kerülhet sor.

Sikeres KRESZ vizsga után (ami az első vizsgától egy évig érvényes!) kezdődhet a gyakorlati vezetés, ami tartalmaz minimum 9 óra gépjármű-kezelési órát, minimum 14 óra városi, 2 óra éjszakai, 4 óra országúti vezetést, valamint 1 óra forgalmi vizsgaórát. Ez összesen 30 gyakorlati óra.

A gyakorlati vezetés munkanapokon páros, vagy páratlan órákban történő váltással 6:00-tól 22:00 óráig, a tanuló igényeihez igazodva történik.A tanuló választhat, hogy manuális, vagy autómata váltós gépjárművön szeretne megtanulni vezetni.

Ettől eltérő időszakban az oktatóval történő megegyezés alapján. Egy gyakorlati óra időtartama 50 perc oktatás + 10 perc szünet. Ennek betartását a Tanuló a vezetési kartonon minden levezetett óra után aláírásával igazol.

Az előírt képzési rendelet szerint a tanuló naponta két gyakorlati órát vezethet a járműkezelési vizsgáig. A forgalmi oktatás ideje alatt naponta 4 órát vezethet (2+2). A második és harmadik óra között legalább 1 óra szünet van. Ha a tanuló bármikor ráér, az Őri Start Kft. a vezetést átlagosan hetente 2 munkanapon biztosítja.