Az oktatás menete

A tanfolyamra való felvétel módja:

a tanuló az iskola ügyintézőjénél személyesen jelentkezik. A tájékoztató átolvasása után a jelentkezési lap átvétele, a megfelelő tanfolyam egyeztetése, írásbeli szerződés aláírása, első részlet befizetése. 

A tanfolyamok menete:

  1. Az elméleti tanfolyam elvégzése (A TÁVOKTATÁSOS - e-learning - tanfolyam bármikor elkezdhető.)
  2. KRESZ vizsga tétele (az elméleti tanfolyam megkezdése után az első vizsga ideje 9. hónap letelte előtt kell legyen, sikeres elméleti vizsgát egy éven belül kell tenni)
  3. A gépjármű kezelése ("rutin") alapoktatás megkezdése (minimum 450 perc)
  4. Forgalmi oktatás (városi min. 750 perc, országút 200 perc, éjszakai 100 perc)
  5. Forgalmi vizsga (vizsga 50 + 10 perc) a vizsgára bocsátás feltétele a kötelező 1500 perc vezetésen kívül 580 km levezetése
  6. Ez idő alatt a Vöröskeresztes elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzése. Eü. felmentés egészségügyi végzettség esetén, ill. meglevő jogosítvány mellett adható, aki nem rendelkezik felmentéssel, annak az iskola megszervezi a tanfolyamot.
  7. A jogosítvány kiállítása, az illetékes kormányhivatalban.

A teljes képzés várható minimális iőtartama a Tanuló szabadidejétől függően kb. 8-10 hét.

Nálunk szabadon választhatsz férfi vagy női oktatót!

Jelszavunk: Türelem és szakértelem

Korhatárok

  • Elméleti tanfolyamra már 16 és fél éves kortól lehet jelentkezni.
  • Elméleti vizsgát legkorábban 3 hónappal a 17. életév betöltése előtt tehet a tanuló.
  • Gyakorlati vezetésből vizsgára (járműkezelés, forgalom) 17. életév betöltése után kerülhet sor.

Az oktatási alkalmakról:

Sikeres KRESZ vizsga után (ami az első vizsgától egy évig érvényes!) kezdődhet a gyakorlati vezetés, ami tartalmaz minimum 450 perc alapoktatást, minimum 750 perc városi, 100 perc éjszakai, 200 perc országúti vezetést, valamint 50 perc forgalmi vizsgát. 

A gyakorlati vezetés munkanapokon a tanuló igényeihez igazodva történik. A tanuló választhat, hogy manuális vagy automata váltós gépjárművön szeretne megtanulni vezetni.

Ettől eltérő időszakban az oktatóval történő megegyezés alapján. Egy gyakorlati óra időtartama 50 perc oktatás. Ennek betartását a Tanuló a vezetési kartonon minden levezetett óra után aláírásával igazol.

Az előírt képzési rendelet szerint a tanuló alapoktatásban naponta maximum 2*50 gyakorlati percet vezethet. A főoktatás  során 4*50 perc vezetési idő engedélyezett - a második és harmadik 50 perc között legalább 1 óra szünetet kell tartni. Ha a tanuló bármikor ráér, az Őri Autósiskola a vezetést átlagosan hetente 2 munkanapon biztosítja.

/oldalak/Az-oktatas-menete/
SELECT tourl FROM oriauto_redirect WHERE fromurl='/oldalak/az-oktatas-menete/' LIMIT 1